Couperose

Couperose is vervelend. Je gezicht is continu  roodgekleurd of wordt heftig rood bij alleen wrijven van de huid.  Maar couperose kan behandeld worden!

Roodheid en zwelling

Wat is couperose?

Couperose is als iemand veel, zeer kleine adertjes (haarvaatjes) in de huid heeft (voornamelijk op de wangen), deze verdwijnen niet vanzelf.

De temperatuur in de huid word geregeld door het verwijden van de haarvaatjes bij een koude of warme omgeving. Bij warmte verwijden ze en bij koude vernauwen de bloedvatwanden. Dit mechanisme zorgt reguleert ons lichaamstemperatuur. Als we het warm hebben kan de huid afkoelen  en als we het koud hebben houd het de warmte vast. Bij couperose is dit mechanisme van verwijden en vernauwen verstoord. Er gebeuren een aantal dingen, de vaatkleppen gaan minder goed werken, waardoor de adertjes altijd aan de oppervlakte van de huid zichtbaar zijn. Het komt meestal voor op wangen, neus en kin, maar soms ook op grote delen van het gezicht en/of decolleté.

Oorzaken

Waardoor couperose precies veroorzaakt wordt is niet bekend, erfelijkheid speelt hierbij zeker een rol. Soms is couperose het gevolg van rosacea, maar het kan ook gewoon spontaan ontstaan. Wat wel is vastgesteld dat het vooral voorkomt bij mensen met een lichte huidtype. Vooral vrouwen van middelbare leeftijd zijn er vatbaar voor.

 

 

    Wil je direct een afspraak maken? Vul dan onderstaand contactformulier in. Lees eerst onze privacyverklaring. Je mag ook een berichtje sturen naar 0613796998.