Huid en voeding

Waarschijnlijk ken je het spreekwoord “je bent wat je eet”! Huid en voeding zijn nauw aan elkaar verbonden.  Goede voeding zorgt ervoor dat je in leven blijft, maar zorgt er ook voor dat je huid er gezond uit ziet. Door intolerantie van voedingsproducten kan de conditie van je huid behoorlijk achteruit gaan. Het is wetenschappelijk aangetoond dat voeding heel veel invloed heeft op de gezondheid van de huid. In deze tijd komt het vaak voor dat er een bepaalde intolerantie wordt opgebouwd tegen bepaalde voedingstoffen. Dit uit zich vaak via de huid door het ontstaan van ontstekingen, rode adertjes, roodheid, jeuk, bultjes, pukkels.

voedingsstoffen

Het helpt om te achterhalen welke voeding je moet vermijden voor een mooi huid.  Om te weten om welke groentes, vruchten, tarwe, noten, kruiden en melkproducten jij een intolerantie hebt opgebouwd is te achterhalen door een huidtest te laten doen of een bloedtest. Uit deze testen weet je vrij snel wat invloed heeft op de gevoelige conditie van je huid of je algemene gezondheid. De juiste voeding heeft een positieve invloed op je huid maar ook op je organen.

 

Tessa van der Steen – Voedingscoach

Ik werk samen met Your Health Coach. Dit is de praktijk van natuurgeneeskundig therapeut Tessa van der Steen, gespecialiseerd in voeding voor de huid en huidproblematiek.  Tessa is aangesloten bij beroepsvereniging VBAG.

Tessa’s uitspraak: ‘what you don’t digest, you wear on your skin’ geeft aan dat een groot deel van de huidproblemen een oorzaak hebben in de darm. Tessa is een veelgevraagd spreker en geeft presentaties in het bedrijfsleven, op scholen en kinderdagverblijven.  Tessa is betrokken bij het programma “Obese” en is als voedingscoach wekelijks bezig met het coachen van de deelnemers.

Vergoeding Zorgverzekeraar

Consulten worden (deels) vergoed door de meeste verzekeraars. Informeer zelf bij je verzekeraar of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Door een voedsel intolerantie test te doen kun je uitsluiten dat het immuunsysteem op voeding reageert. Daarnaast is het ook zinvol om de bacteriën en schimmels in de darm in kaart te brengen. Beide testen kunnen naar je worden opgestuurd en binnen 10 werkdagen heeft Tessa de uitslag.

In een consult van 60 minuten kan Tessa met de testuitslagen een voedingsschema voor je opstellen.

De orthomoleculaire geneeskunde is er ook voor mensen met gezondheidsklachten. Denk bijvoorbeeld aan:

 

 • Allergieën, acne, rosacea, eczeem
 • darmklachten, prikkelbare darm syndroom
 • burn-out, vermoeidheidsklachten, CVS
 • verminderde weerstand
 • stress klachten
 • slapeloosheid
 • PMS, hormonale klachten
 • eetproblemen
 • depressie, onrust en angsten
 • ADHD, ADD
 • insulineresistentie, prediabetes
 • metabool syndroom en diabetes

Tessa van der Steen_ Gracieus 2015

Tessa van der Steen

 

Samenwerking

Voor cliënten van Gracieus BodyCare hanteert Your Health Coach Tessa van der Steen een speciale prijs. Wil jij de conditie van je huid verbeteren met specialistische gezichtsbehandelingen en de daarbij behorende verzorgingsproducten. Wil je weten wat Tessa en voor je kunnen doen?

Maak online een afspraak voor een intake gesprek, huidanalyse en of een kennismakingsbehandeling.