Gracieus ouder worden

We krijgen allemaal te maken met het ouder worden. De een wat eerder dan de ander. Sommige hebben het geluk om lang mooi en strak te blijven. Is het geluk of goede verzorging?

Verbeter de huid!

De rijpere huid

 Jonger en fitter

Een ouder wordende huid wordt vaak geassocieerd met rimpels en verslapping. Minstens zo belangrijk is het verlies aan volume in de huid en het weefsel onder de huid. In de cosmetische chirurgie zijn fillers dan een tijdelijke oplossing. Wil je de huid er echt jonger uit laten zien, dan is een structurele aanpak met speciale behandelingen veel effectiever.

 

Effecten op de oudere huid

Het oestrogeenniveau daalt geleidelijk tijdens de overgang. De huid verliest collageen en elastine en heeft moeite met het vasthouden van vocht. De cel vernieuwing vertraagt. Hierdoor wordt de huid dunner, droger, slapper, raakt slechter doorbloed, poriën worden zichtbaar, rimpels nemen toe en de teint wordt doffer.

De huid kan ook juist vetter worden in plaats van droger. Door de afname van het oestrogeen nemen de mannelijke hormonen (androgenen) de overhand. Deze hormonen stimuleren de talgproductie, wat kan leiden tot een vettere huid en soms acne. Ook kan een vettere huid leiden tot grovere poriën.

De kans op pigmentvlekken wordt vanaf de overgang groter: de hormoonschommelingen kunnen pigmentverstoringen veroorzaken, waardoor het pigment niet meer gelijkmatig wordt verdeeld.

Als we ouder worden, ‘verouderen’ onze bloedvaten ook. De huid raakt steeds slechter doorbloed, waardoor vitamines en voedingsstoffen de huid niet meer in voldoende mate bereiken. Een trager huidvernieuwingsproces kan een remmende werking hebben op de opname en effectiviteit van huidverzorgingsproducten. Gevolg: de toch al afnemende celdeling vertraagt nog verder, wat het dunner en droger worden van de huid en het ontstaan van rimpels en pigmentvlekjes nog eens extra versterkt.

 

Een schone huid is een mooie huid!

Ga nooit naar bed gaat met make-up op. Reinig je gezicht twee keer per dag op de juiste manier, dus niet met water en zeep. En gebruik daarna een bij jou passende gezichtscrème. Dagelijks een sunblock opsmeren is geen luxe maar een must, ook in de wintermaanden.

Begin zo vroeg mogelijk met de juiste producten. Het verouderingsproces begint namelijk al na je vijfentwintigste levensjaar.

Vrouwen krijgen tijdens de menopauze te maken met een schommeling in de genitale hormoonproductie wat de huidveroudering versneld. Hierdoor ontstaan er veranderingen in de verschillende delen van de huid. Het gevolg is dat de huid in volume en stevigheid afneemt.

 

Aanpak

Met verschillende anti-age technieken zijn rimpels te verzachten of te verminderen zodat je huid mooier blijft. Bijvoorbeeld door effectieve methodes om de verdikte huid te verdunnen door middel van verschillende soorten peelingen op basis van milde fruitzuren, enzymen of mechanische peelingen (zandstralen van de huid). Hierdoor worden werkstoffen en serums beter en dieper in de huid opgenomen.

Gun je huid minimaal 2x per jaar een specifieke kuurbehandeling, die  specifiek is afgestemd op de behoefte van de huid. Dit kan een kuur zijn in de salon, maar ook eventueel met thuisproducten of een combinatie.

Wil je meer weten? Maak een afspraak.

 

 

    Wil je direct een afspraak maken? Vul dan onderstaand contactformulier in. Lees eerst onze privacyverklaring. Je mag ook een berichtje sturen naar 0613796998.