Medisch Pedicure Purmerend

Als medisch pedicure beheers ik meerdere behandelingsmogelijkheden van complexere voet- en nagelproblematiek. Ik mag alle zogeheten risicovoeten behandelen. Het betreft o.a. problemen die ontstaan zijn ten gevolge van reuma, diabetes, spasticiteit, ouderdom en verwaarlozing.

Daarnaast heb ik een uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van orthesiologie, nagelregulatie en -reparatie en anti-druk technieken.

Pedicurebehandeling

In feite voor iedereen, maar vooral de mensen die langdurig moeten staan, de risicogroepen (diabetes-, reumapatiënten en andere aandoening), sporters, jongeren en ouderen.
Het gewicht van het lichaam rust volledig op de benen en het meest komt neer op de voeten.
Als de voeten pijn doen ga je anders lopen en bewegen. Ongemerkt gaat je houding veranderen? Daardoor kunnen  rug- of nekklachten ontstaan. Preventieve voetverzorging is dus geen luxe, maar noodzaak, net als het bezoeken van de tandarts.

Risicogroepen

Diabetes mellitus – DM (suikerziekte)

Diabetes is een ziekte waarbij de bloed glucose te hoog is. Een van de oorzaken is dat de alvleesklier te weinig insuline produceert. Ook kan het zijn dat dat de werking van de insuline geblokkeerd zijn door een defect of beschadiging van de cel receptoren.  Complicaties die kunnen optreden bij DM zij onder anderen; verminderde bloedtoevoer, uitval van zenuwen, gevoeligheid voor infecties, risico op wondjes die slecht genezen. Ruim 10% van alle diabetisch patiënten heeft complicaties aan hun voeten als gevolg van diabetici.

Reuma

Reuma is vaak te herkennen aan ontstekingen, vergroeiingen, stijfheid, verandering van de stand van de voet en verandering van onderhuidse huidweefsel. Voor iemand met reumatische klachten is het noodzakelijk om regelmatig een pedicure te bezoeken die kennis heeft van deze aandoening en op de hoogte is van de gevolgen.

Oudere Voet

Bij ouderen komen vaak standafwijkingen van de voet en tenen voor. Het looppatroon verandert, waardoor er drukplekken ontstaan.  Een deskundig voetonderzoek en de juiste adviezen zorgen ervoor dat de oudere cliënten nog lang kunnen genieten van gezonde voeten.

Spastische voet

Een spastische verlamming is een verlamming, waarbij de spierspanning permanent is verhoogd. De spieren bevinden zich in krampachtige toestand. Door de constante spierspanning zijn de spieren constant samengetrokken. Hierdoor raken de spieren overprikkeld,  zodat de voeten in een gebogen stand gaan staan.  De afwikkeling van de voet is vaak het tegenovergesteld van de gezonden voet.

Sporters

Sporten is gezond, maar wat je niet wilt is na het sporten last hebben van blaren, kloven aan de hielen of pijnlijke of ingescheurde nagels. Door regelmatig de voeten te verzorgen voorkom je blessures.
Pijn aan de voeten zorgt ervoor dat je anders gaat lopen. Het gevolg is dat je de voeten verkeerd gaat belasten, dit werkt door op je lichaamshouding. Andere klachten kunnen zich gaan voordoen zoals, rug, nek of schouderklachten.

Jongeren

Jongeren van jouw leeftijd hebben vaak last van zweetvoeten, wratten, voetschimmel en ingroeiende nagels. Daarmee blijven rondlopen is niet verstandig. Ik help je om je voeten in goede conditie te houden.

Zorgverkeraar

Bent u aanvullende verzekerd? Bent u diabetes- of reumapatiënt, dan is een gedeeltelijke of gehele vergoeding mogelijk via een aanvullende verzekering. De hoogte van de vergoeding verschilt per maatschappij en per polis.

Via het kwaliteitsregister kunt u nagaan of uw pedicurebehandeling in aanmerking komt voor vergoeding.

Klik op de logo    voor verdere navraag!